22.2.06

Tatlı menüsünde muz var, bölüm 1

Muz, meyve deyince akla gelen elma, armut, portakaldan biraz farklı. Elma deyince benim aklıma ısırılarak yenen bir elmanın diş eti sağlığına yararı geliyor mesela. Portakal deyince de C vitamini. Bunlar iyi şeyler tabi aslında ama canınız tatlı çektiğinde sağlık çağrıştıran bir şey yemek istemeyebilirsiniz. Muzun böyle bir imaj sorunu yok ve de tadı bayağı güzel. O yüzden tatlı olarak muz yemek iyi bir fikir. Elinize alıp soyunca çok meyve yiyormuş hissi veriyorsa aşağıdaki tarifi deneyin.

Kirk yıllık ballı muz
Bir orta boy, iyice olgunlaşmış muzu çapraz dilimleyin. Tabağa rastele koyup üzerine bal gezdirin. Az miktarda kırık ceviz içi serpiştirin.

"Kırk yıllık ball
ı muzu tarif diye bize yutturuyor" demeyin şimdi, birilerinin böyle şeyleri arada bir insanlara hatırlatması, yazıya geçirmesi lazım. Bu tatlı her ne kadar yatay sporlara hazırlanan genç yiyeceği izlenimi verse de geleneksel tatlılarımıza oranla az kalori içeriyor. Özellikle bal ve cevizin miktarını düşük tutarsanız toplam 150 kalorinin altında kalabilirsiniz. Ayrıca tatlıyı daha az yağlı yapmak için daha az ceviz koymak yeterli. Ama ille de cevizi bol olsun istiyorsanız, cevizdeki yağın kalp ve damar sağlığına yararlı yağ olduğunu hatırlamakta yarar var.

Tabi tatlı deyince aklına baklava, aşure falan gelen insanlar için yine fazla sağlık yiyeceği izlenimi verebilir ballı muz. Ama bu arkadaşların gönlünü de Tatlı menüsünde muz var'ın ikinci bölümünde alacağız.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home